Hieronnat

urheiluhieroja_hieroja_minna_juusela_tampere.jpg
 

Klassinen ja urheiluhieronta

Hieronta on kehon pehmytosien manuaalista käsittelyä, jolla saadaan rentoutettua ylirasittuneita lihaksia ja lievitettyä kiputiloja. Lihaksista ja lihaskalvoista tulee hieronnan jälkeen joustavampia, niiden aineenvaihdunta paranee, mikä edesauttaa palautumista. Hieronnalla on myös myönteisiä vaikutuksia stressiin ja unen laatuun. Hieronta sopii lähes kaikille, hoito toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Klassisella ja urheiluhieronnalla ei juurikaan ole eroa, jokaisella ihmisellä on samat lihakset, ehkä vain hieman eri kokoisena ja erilaisella rasituksella. Hoidan jokaisen asiakkaan yksilönä, joten voiman käyttö ja hierontaotteet toteutetaan asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja hoitosuunnitelman mukaan.

Parhaimman hoitotuloksen varmistamiseksi teen alkuhavainnoinnin ja testauksia. Hieroessani yhdistän hoitoon lihaskalvojen käsittelyä, mobilisoivaa hierontaa ja hieronnan eri tekniikoita.Tarvittaessa teen myös kylmä- ja lämpöhoitoa sekä kinesioteippausta.

Tavoitteeni on tehdä kokonaisvaltainen käsittely: löytää ongelmien syy, joka harvoin on oireileva alue. Mielelläni annan myös jumppaohjeita,  sillä toimiva ja terve keho tarvitsee päivittäin liikettä mahdollisimman monipuolisesti.

Lihaskalvo eli faskia on todella ohut kalvo, jota on joka puolella kehoa lihaksista sisäelimiin.  Lihaskalvot jumiutuvat liikkeen puutteen tai yksipuolisen liikunnan seurauksena, aiheuttaen kehoon epätasapainoa ja sen seurauksena virheasentoja.

Jumiutuneet lihaskalvot vaativat manuaalista käsittelyä joko faskiahieronnalla tai oikeaoppisella rullaamisella. Lihaskalvojen hyvinvoinnissa on tärkeänä osana säännöllinen liikkuvuusharjoittelua ja hyvä ravitsemus. Olen käynyt faskiaan ja sen käsittelyyn liittyviä koulutuksia, joten käytän hieroessani faskiakäsittelyä.

Rentouttavat hieronnat

Rentouttavat hieronnat ovat tarpeena silloin, kun haluat pysähtyä, rentoutua ja laskea stressitasoja.

Kuumakivihierontaa on käytetty jo tuhansia vuosia tehokaana hoitomuotona. Sen vaikutus perustuu lämpimillä kivillä tehtyyn hierontaan; lämpö vapautuu syvälle lihaksiin rentouttaen ja laukasten lihasjännityksiä, poistaen nesteitä sekä puhdistaen. Kuumakivihieronta rentouttaa kokonaisvaltasesti sekä tasapainottaa ja energisoi mieltä. Kuumakivihieronta on oikea valinta jos tarvitset stressin ja lihasjännityksien laukasua, haluat tehostaa aineenvaihduntaa, parantaakoko kehon yhteistoimintaa tai pysähtyä hetkeksi nauttimaan arjen keskelle!

Intialaisessa päähieronnassa käydään läpi niska- ja hartianseutu, decolte, pää sekä kasvot, vilkastuttaen näiden alueiden aineenvaihdunnan. Rauhoittava, rentouttava, ajatuksenjuoksua hiljentävä kokemus.

Hyvä tietää

Hierontaan tullessasi, olethan ajoissa paikalla. Myöhästymiset menevät asiakkaan omasta hieronta-ajasta.

Myöhäisistä peruutuksista 50% hinnasta ja peruuttamattomista hieronnoista 100% hoidon hinnasta.
 

Hierontaa ei suositella jos sinulla on jokin alla olevista vaivoista:

Akuutit tulehdukset

Laskimotukokset

Aktiivinen (tulehdusvaiheessa oleva) nivelreuma, lihasreuma tai kihti

Verenvuototauti

Iskeeminen kudos

Spastinen halvaus

Suurentuneet imurauhaset

Tuoreet vammat; avohaavat, lihasrevähdykset, ruhjevammat, luumurtumat

Akuutissa vaiheessa oleva syöpä

Kuume

Flunssa
 

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Koulutettuna hierojana olen Valviran terveydenhuollon ammattilainen ja minulla on vaitiolovelvollisuus.